Wanneer is het tijd voor een nieuwe website of herontwerp?

Signaleren nieuwe website of herontwerp

We weten allemaal dat websites niet eeuwig meegaan. Maar wanneer is het nu tijd voor een nieuwe website of een herontwerp? Misschien heb je al een website waar je behoorlijk tevreden over bent, maar is die ook functioneel genoeg? Werkt je website voor jou? Trekt hij jouw ideale klanten aan? Levert hij jou geld op? Misschien is het wel tijd voor een nieuwe website of een herontwerp. Are you ready?

Ben je enthousiast om mensen naar jouw website te sturen, of vermijd je dit zoveel mogelijk?

Misschien ben je niet tevreden met de look & feel van je huidige website of hoe deze functioneert. Je vindt de tijd of energie niet om noodzakelijke aanpassingen uit te voeren. Misschien besef je dat er werk aan de winkel is, maar wordt dit steeds aan die eindeloze to-do lijst toegevoegd. Ik begrijp het helemaal!

Wanneer je tijdens het scrollen zelf bepaalde zaken storen, is de kans groot dat ook jouw potentiële klanten er niet enthousiast van worden. Dit zijn gemiste opportuniteiten en dat is spijtig. Bovendien ben je deze bezoekers misschien kwijt doordat ze voor een concurrent van jou kiezen. Als jij jezelf hierin herkent, dan is dit een duidelijk eerste aanwijzing dat het tijd is voor een nieuwe website of een herontwerp. 

Kan jij gemakkelijk kleine & grote aanpassingen doorvoeren?

Het antwoord op deze vraag moet gewoon ja zijn. Jouw website moet in jouw bezit zijn en niet dat van een ontwikkelaar. Jij moet de volledige controle en het beheer zelf in handen hebben. Heb je een geweldig marketingidee of is er een wijziging in je aanbod? Jij moet bevoegd en bekwaam zijn om deze aanpassingen zelf door te kunnen voeren, zonder afhankelijk te zijn van een webdesigner. Zo niet, loopt je website achter terwijl jij innoveert.

And last but not least, this should be fun! Dit moet allemaal kunnen zonder frustraties, zonder gesukkel en zonder kostbare tijd te verspillen. En nee, dat is zeker niet onmogelijk! Hoe technisch (on)handig jij ook denkt te zijn 😉. 

Ik ontwerp mijn websites zodanig dat ze met jou kunnen meegroeien en veranderen. Het is mijn wens dat jij, als fotograaf of interieurstyliste je laatste nieuwe werk aan je portfolio kan toevoegen. Jij, als business coach, virtual assistant, yoga docente etc. je nieuwe aanbod kan presenteren, de nieuwste review met trots kan delen … Kortom: jouw website up to date houden! Websites worden niet éénmalig gemaakt, ze moeten nadien ook evolueren met jou. 

Scoort jouw website analytisch gezien goed (en weet je hoe je dit kan meten)?

Brengen mensen veel tijd door op je website of zijn ze meteen weer weg? Hoe ziet jouw website verkeer eruit? Komen er nieuwe leads via Google binnen als gevolg van een goede SEO? Wanneer verlaten mensen jouw website? Is je mobiele ervaring, net zo goed als je desktop ervaring?

Voor veel ondernemers is het antwoord op deze vragen a) geen flauw idee of b) bezorgt het hen een gevoel van paniek. Ben je niet vertrouwd met website analyses of weet je niet hoe je hieraan begint? Maak je geen zorgen! In deze blogpost overloop ik de belangrijkste statistieken in Google Analytics, help ik je deze te begrijpen en licht ik toe hoe je deze analyseert. De interesses en het gedrag van jouw website bezoeken bevatten waardevolle informatie en kunnen duidelijke aanwijzingen geven waar je huidige website tekort schiet.

Is je website onlangs aangepast om je nieuwste aanbod weer te geven?

Je begint met een bepaald aanbod, dit evolueert mee naarmate je reageert op de vraag van klanten en je je focust op wat je echt graag doet. En dan in alle drukte vergeet je jouw website bij te werken om die veranderingen weer te geven. 

Misschien bied je die cursus niet meer aan, maar staat hij nog wel vooraan op je home pagina vermeld. Je nieuwe aanbod is al lang gelanceerd maar die “coming soon” sectie staat er nog steeds. Oeps! Jouw website biedt mogelijks niet langer de juiste informatie om je huidige aanbod weer te geven. Ben je niet in staat om dit zelf aan te passen? Door te kiezen voor één van mijn website templates zorg jij ervoor dat je voortaan alle touwtjes zelf in handen hebt. 

Trek je klanten aan waarmee je graag wilt samenwerken?

Als je voortdurend gesprekken moet voeren om te ontdekken of de binnengekomen lead een ideale klant is die jij kan verder helpen, dan doet je website zijn werk niet (goed genoeg).

De aanvragen die je via jouw website genereert, moeten je een enthousiast gevoel geven om met hen samen te werken. Als je niet de leads binnen krijgt die je voor ogen hebt, is het misschien wel eens tijd om jouw website te vernieuwen zodat je met je ideale klant in contact kan komen.

Gratis showit demo template en ontdek of Showit iets voor jou is.
Download mijn gratis demo template en ontdek of Showit iets voor jou is!

Weerspiegelt je website jouw merk en laat het zien wat je te bieden hebt?

Natuurlijk heb jij iets geweldigs te bieden, maar benadrukt je website ook echt wat je allemaal kan? Veel ondernemers investeren veel tijd in Instagram (of marketing in het algemeen) maar te te weinig tijd & energie in een website die laat zien waartoe je in staat bent. 

Gebeuren al jouw verkopen via sociale media en is je aanwezigheid daarop geweldig? Super! Maar dat mag niet de reden zijn waarom je niet over een website beschikt. Wat als deze sociale media kanalen wegvallen en jij al je klanten en content verliest? Sociale media is super om te gebruiken als marketingtool, maar niet als het middelpunt van jouw bedrijf.

Een website daarentegen wordt volledig door jou beheerd en is jouw eigendom! Jij bepaalt wat bezoekers hierop zien. Geen klanten die verdwaald geraken in de voortdurend veranderde trends & algoritmes op sociale media.

Als je website niet jouw droomklanten aantrekt en geleidelijk aan geen geïnteresseerde klanten omzet tot betalende klanten, is het tijd voor verandering! Al mijn templates zijn ontworpen om te converteren. Bij elke pagina wordt er nagedacht over de reis van de bezoekers, zodat ze na het bekijken van jouw website, de informatie hebben gekregen die ze nodig hebben om uiteindelijk voor jou te kiezen. 

Werkt je website voldoende hard voor jou?

Het is niet de bedoeling dat je elke klant tijdens de klantreis moet vasthouden of doorheen loodsen. Je website moet dat voor jou doen! Jij hoeft niet al het werk te doen. Als dat wel zo is, moet je niet harder werken maar werkt je website misschien niet hard genoeg. Een belangrijk punt om even bij stil te staan. 

Als jij jouw droomklanten niet bereikt en geleidelijk aan converteert, als mensen niet vanuit jouw site naar je toekomen met het vertrouwen dat jij en jouw product/dienst de beste keuze zijn, is het waarschijnlijk tijd voor een nieuwe website of een herontwerp! 

Wat nu?

Als je zou willen dat het antwoord op één van deze vragen anders was, is het tijd om actie te ondernemen. Misschien kan je op basis van bovenstaande vragen enkele cruciale, kleine aanpassingen op je huidige website aanbrengen.

Als jouw website niet langer aansluit bij waar je met jouw bedrijf naartoe wilt, is het tijd om het roer volledig om te gooien. Dan spreken we over een volledig nieuwe website. Beslissingen maken en actie ondernemen zijn essentieel bij het runnen van een bedrijf. En een nieuwe website kan precies datgene zijn wat jouw bedrijf opnieuw in de juiste richting kan sturen en nieuw leven inblazen. 

Heeft jouw droom een (nieuwe) website of herontwerp nodig? Ik help je hierbij graag verder! Ben je op zoek naar een persoonlijke template die uitstraalt als een ontwerp op maat? Neem dan zeker een kijkje naar mijn website templates. Je ontvangt een professioneel website ontwerp met volledig aanpasbare pagina’s, video tutorials, een stapsgewijze handleiding & checklists om jou te helpen lanceren!

Recente blogposts

Nog niet zeker of Showit de perfecte match voor jou is? Download mijn gratis demo Showit-template en test het platform volledig uit tijdens een gratis proefperiode van 14 dagen.

GRATIS SHOWIT DEMO TEMPLATE

TRY BEFORE YOU BUY

Niet zeker of jouw website een update nodig heeft? Ontdek het door onze gratis website audit checklist te downloaden. Ontvang een document van 10 pagina's vol tips & tricks!

We delen je e-mail niet en maak je geen zorgen, je kan je op elk moment uitschrijven :)

Gratis website checklist

FREEBIE